Madopskrifter –

Opskrift på krydret agurkesalat: 1

KRYDRET AGURKESALAT 11
1 agurk
1 lille rødløg, finthakket
9 spsk almindelig lagereddike
3 spsk sukker
3 dl kogt vand
2 tsk salt
1/2 tsk sort peber eller Sambal Oelek
evt. lidt friske korianderblade
Agurken deles på langs, og den bløde kerne skrabes ud med en teske. Skær dernæst agurken i tynde skiver på 3-4 mm.
Eddike og sukker opløses i det varme vand. Blandningen skal balancere mellem det sure og det søde. Smag til med salt og peber eller Sambal Oelek. Bland agurk og rødløg i lagen 1-2 timer før servering, så det kan nå at trække. Kom evt. lidt korianderblade i.

RÅSYLTEDE AGURKER!
(ingen billede)

2 agurker
250 g. sukker
50 g. groft salt
2 1/2 dl. eddike
Dildskærme el. 1 spsk. dildfrø.

Agurker skæres i store skiver (1/2 cm.), lægges i glas eller krukke, overhældes med sukker, salt, eddike.
Dildskærme eller dildfrø eller dildkrydderi lægges øverst i glasset, lukkes og opbevares i køleskab i 14 dage, omrystes indtil sukker,salt er opløst.
Holdbarhed, meget længe!!

Orientalsk kalkun:                                                 ORIENTALSK KALKUN.

10
2 løg
2 porrer
2 fed hvidløg
4 stænger bladselleri
vand
1 spsk. mild karry
1 spsk. paprika
1 spsk. god olie
400g KALKUNBRYST
salt og peber
1/4 l. kokosmælk
250 g champignon
2 spsk. sød chutney
1 rød peberfrugt, delt i 8 uden kerner
10 tørrede abrikoser
2 spsk. sukker
Løg, porrer, hvidløg og bladselleri kommes i en gryde, dækkes med vand, koger 10 min. ved jævn varme.
Imens varmes karry og paprika i olie i 5 min. ved svag varme, må ikke koge. Kalkunstykket krydres med salt og peber og brunes ved stærk varme på en tør pande.
Læg kødet oven på grøntsagerne. Den varme karry-paprika blandning tilsættes. Kokosmælk (købes på dåse) hældes over retten, som koger 20-25 min. Chompignon tilsættes de sidste 10 min.
Smages godt til med salt od peber, chutney og evt. karry.
SERVERING:
Peberfrugt, abrikoser og sukker koges i vand i ca. 1o min.
Vandet hældes fra. Peberfrugt og abrikoser serveres til retten sammen med kogt pasta.
VELBEKOMMEN

KALKUNSTEG ALA SØREN..

 Kalkunsteg 12
Man køber en kalkun på 5 kg. (til 6 personer) og en flaske. Whisky. Dertil skal man bruge peber, salt, olivenolie og spækstrimle. Kalkunen belægges med spækstrimler, den snøres, saltes og pebres og overhældes med lidt olivenolie.
Sæt ovnen på 200 grader.
Skænk så et glas Whisky og drik en skål for det kommende gode resultat.
Læg kalkunen i en bradepande og skub den ind i ovnen.
Skænk 2 hurtige glas Whisky og drig igen på det kommende gode resultat.
Indstil termostaten efter 20 min. På 250 grader, så den får et ordentlig pulver.
Skænk yderlig 3 glas Whisky og drik dem!
Efter en hal tsims tid vænner du fulen og bliver ved mæ at hllde øje med stajningen.
Griw vissskyflashen å tsa en lil EN
Efter ænnu en hal tsims tschid schlændrr du laaaaaaangshomt hæn til åvnnn å vænner kaaahaaalkunn.
PASCH PÅ att du hikk brændr hånden på den schide åvvvn.
Å sschhå tsar vi ænnnu fæææhææm-schyw sjisskywusser mænns piiihiiipfulen schatjer Widre iæææn trææhææ tsimer (schhirka-åp i rwwwen mæ det)
Huuuschk å piss vær tiiihiiinde minut! Kaaaahaaan de OOOvedt la saj gør schå kryw hæn tee åvvvnn å prøvv å riwwwe kaaahhallkunn UD! Tsa så ænnnnu en schllurrk sjiiisky å prøvvvnåkkngang å få kræææææet UD! Samml så den satansforbanddd piiiihhhiiipfuuul op fra gåååååhååålwwet og smid den påå et faahaad.. PASCH PÅ a du ikkk gliiiiiiiidrr på det skideffeettet køøøøkngål!!!!! Kann du ikkk uuuuunddgå de, schå prøøvvv igen (åååopppossccchtå dengikscchkuikkk tihihihaihi….schku åssspissslimajet) Tsa en luuur.
SPIS NÆSTE DAG KALKUNEN KOLD MED MAYONNAISE OG ASPIRIN!!!!!

BC