Min kartoffelskrubber –

Min kartoffelskrubber.

1

Først skal der graves kartofler op…

2

Kartoffelskrubberen er en børste der er sat på boremaskinen…

3

Med lidt vand ved kartoflerne, sættes børsten på boremaskinen ned i kartoflerne, og så skrubbes der ellers til alt kartoffelskindet er skrubbet af…

4

…og her, efter få minnutter, det færdige resultat, grydeklare nye kartofler…

pocheret_svinemoerbrad_asparges_kartofler_og_smoer

…hvad med denne ret med de nye kartofler, poceret svinemørbrad, grønne asparges, nye kartofler og smør…

Her er opskriften:

Svinemørbraden afpudses for sener og fedt. Gourmetsalt evt. mørbraden 4-12 timer inden tilberedning med ca. 1 gram salt per kilo kød. Temperér til køkkentemperatur inden bruning. Brun mørbraden i smør eller olie (fx økologisk rapsolie). Lad hvile 10-30 minutter, mens ca. 2 deciliter sødmælk opvarmes. Pas på mælken ikke brænder på. Lad mælken koge op og sæt til side. Når den er omkring 90 grader, nedsænkes svinemørbraden i mælken. Sæt til side. Brug gerne en tykbundet gryde for at holde på varmen. Lad stå i ca. 15 minutter. Ta’ mørbraden fra og genopvarm mælken. Fortsæt pocheringen til ønsket kernetemperatur er opnået. Mørbraden er gennemstegt ved ca. 68 grader. Jeg foretrækker den lyserød – omkring 58 grader. Viffo – nationalt videncenter for fødevarer og sundhed – stegte til en kernetemperatur på 62-65 grader, da det testede forskellige svinemørbrader.  

Mørbraden hviler indpakket i staniol, mens resten af rettens elementer tilberedes. Pocheringslagen reduceres og sies. Krydres med salt og peber og hældes over kødet ved servering.

 

Aspargesne skylles grundingt og den tykke, trevlede ende knækkes af. Trækker i 10-20 minutter i lidt citronsaft. Stænkes med rapsolie eller en anden aromatisk olie med florale toner og krydres med salt og peber. God, fed gouda skæres i tynde skiver eller rives henhover. Grilles ved 150 grader i ca. 15-20 minutter.

Nye kartofler

Kartoflerne koges — med eller uden skræl efter behag. God smør tages ud af køleskabet 10-20 minutter inden servering og gives til.

4

   321VELBEKOMME